0

Uslovi kupovine

ID Marker je kreirala uslove korišćenja shodno zakonskoj regulative, koja su važeća i obavezujuća i koja Vam obezbežuju jasnu, bezbednu i jednostavnu kupovinu.

Uslovi korišćenja precizno definišu prava i obaveze čije poštovanje od strane Prodavca i Kupca obezbeđuje uspešno okončanje prodajnih transakcija putem Internet prodavnice www.idmarker.rs

Uslovima korišćenja precizirane su i posledice koje snose Prodavac i Kupac, a koje mogu biti uzrokovane nepoštovanjem definisanih pravila.

Prodavac zadržava pravo promene opštih uslova kupovine, shodno novim momentima ponude i zakonske regulative, bez obaveze da obaveštava Kupca o izmenama istih. Stoga Vam preporučujemo da pre svake kupovine proveriti informacije u vezi opštih uslova kupovine. Izmene uslova korišćenja stupaju na snagu odmah po njihovom objavljivanju na sajtu. Podrazumeva se da je Kupac upoznat i saglasan sa uslovima korišćenja, što potvrđuje prilikom kupovine.

Opšti uslovi kupovine

 • 1Kupac može biti svako punoletno fizičko i pravno lice sa teritorije Republike Srbije.
 • 2Kupac mora biti registrovan na sajtu ukoliko želi da poruči proizvod iz ponude Prodavca i prilikom registracije je dužan ostaviti tačne podatke kako bi se proces trgovine mogao nesmetano odvijati. Osnovni podaci koji su neophodni prilikom registracije su ime, prezime, adresa prebivališta, e-mail adresa i broj telefona za fozička, odnosno, ime i prezime, naziv firme, adresa sedišta za isporuku, borj telefona i PIB za pravna lica. Ukoliko Kupac unese pogrešne lične podatke ili podatke o adresi prebivališta ( adresa za isporuku robe) prilikom procesa kupovine ili postoje druge nejasnoće u vezi unetih ličnih podataka ili odabranih proizvoda, Prodavac ne snosi odgovornost za neisporučivanje robe. Prodavac će u tom slučaju, pre slanja robe pokušati da kontaktira Kupca na kontakt telefon ili e-mail koji je Kupac ostavio prilikom procesa kupovine i isporuči robu na novoutvrđenu adresu uz naplatu dodatnih troškova za dostavu. U slučaju da je kupac nedostupan ili ne odgovori na e-mail ovo može prouzrokovati produženje roka dostave za koji Prodavac ne može preuzeti odgovornost.

  Ukoliko ne uspe da stupi u kontakt sa Kupcem, Prodavac će porudžbinu smatrati otkazanom. Prodavac nije obavezan da rešava reklamacije uzrokovane nemogućnošću isporuke zbog netačne ili nepostojeće adrese Kupca.
 • 3Ugovor između Prodavca i Kupca smatra se zaključenim momentom kada kupac potvrdi svoju volju da zaključi kupoprodajni ugovor o kupovini izabranog predmeta klikom na dugme "Kupi" i potvrđivanjem kupovine klikom na dugme "Potvrdi kupovinu", bez daljih obaveštavanja.
 • 4Prodavac je obavezan da podatke o kupcu čuva i koristi ih samo u svrhu isporuke i naplate naručene robe, odnosno, Prodavac garantuje da podatke o kupcu neće koristiti u druge svrhe niti ih davati na uvid trećem licu osim kurirskoj službi.
 • 5Prodavac garantuje cenu na dan kupovine, bez obzira na eventulanu promenu cene pre izvršene isporuke. To se odnosi i na evenutalno povećanje ili smanjenje cene.
 • 6Isporuka naručenih proizvoda se vrši putem kurirske službe na adresu kupca. Troškove dostave, za kupovinu u iznosu do 5.000,00 dinara snosi kupac, a za kupovinu preko navedenog iznosa dostava je besplatna. Troškovi dostave su jasno istaknuti na sajtu prilikom zaključivanja narudžbe.
 • 7Prodavac se obavezuje da će kupljenu robu u roku od jednog do tri radna dana predati kurirskoj službi koja je zadužena za dostavu. Predviđeno ukupno vreme za dostavu robe Kupcu na adresu koju je uneo u procesu kupovine je najviše 6 radnih dana, bez obzira na destinaciju u Srbiji (najčešće roba stigne na adresu kupca za 2 do 3 dana).
 • 8Na vreme isporuke takođe mogu da utiču vanredne situacije, vremenske nepogode, više sile, a u tim situacijama Prodavac ne može da snosi odgovornost. Kurirske službe ne dostavljaju na teritoriju Kosova.
 • 9Uz svaki kupljeni proizvod prodavac šalje račun, deklaraciju o proizvodu i obrazac "izjava o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu".
 • 10Svi proizvodi koji se prodaju su novi. Prodavac se ne bavi prodajom polovne, odnosno korišćene robe.
 • 11Nakon obavljene kupovine, a pre isporuke na kućnu adresu, specifikacija izabranih proizvoda se ne može menjati.
 • 12Kupac je u mogućnosti nakon kupovine da se informiše o statusu iste putem standardnih metoda komunikacije koje se nalaze u dnu svake strane sajta.
 • 13Kupac je saglasan da od Prodavca prima komercijalne poruke u vezi prodaje proizvoda putem e-maila uz pravo da u svakom trenutku povuče saglasnost tako što će Prodavca obavestiti putem e-maila.

Plaćanje

Poručenu robu Kupac fizičko lice plaća pouzećem, što podrazumeva plaćanje naznačenog iznosa gotovinom, kurirskom službeniku po preuzimanju paketa.

Poručenu robu Kupac pravno lice plaća virmanom, uplatom na račun i to 100% avansno pre isporuke robe.

Odustajanje od kupovine

Kupac ima pravo da u roku od 14 dana od dana isporuke odnosno preuzimanja jednostrano raskine ugovor i zatraži povraćaj novca tako to će u pismenoj formi poslati obaveštenje o želji za odustajanjem od kupovine konkretnog proizvoda.

Ako u ovom razdoblju odlučite da odustanete od narudžbine i ako nas o tome pismeno obavestite, pokrenućemo postupak povraćaja naplaćene sume.

Jednostranim raskidom kod kupovine proizvoda kupac se oslobađa svih ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povraćaja robe.

Pre toga nam morate na bilo koji način, a najkasnije u roku od 14 dana od dana slanja pisanog obaveštenja o odustajanju od kupovine, na Vaš trošak vratiti isporučene proizvode u naše sedište. Pažnja: ne vraćajte proizvode pouzećem!

Važno: Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

Povraćaj sredstava ćemo izvršiti u zakonskom roku od 14 dana od prijema UREDNO vraćenih proizvoda. Ukoliko se pak ne ispune svi gore navedeni uslovi, nećemo biti u mogućnosti da izvršimo povraćaj novca a proizvode ćemo vam ponovo dostaviti na Vaš trošak.

Reklamacija

U skladu sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača("Službeni glasnik RS" br 62/2014), a na osnovu člana 52 i 54 kupac ima pravo na reklamaciju kupljene robe ako ima račun.

Prodavac je odgovoran za nesaobraznost robe u ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na potrošača.

Reklamaciju primamo pisanim putem na mail adresu office@idmarker.rs ili pozivom na broj 015/351-531.

Prodavac će u roku od jednog radnog dana potvrditi da je reklamacija primljena.

Naša obaveza je da na prigovor-reklamaciju odgovorimo pisanim ili elektronskim putem najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema prigovora-reklamacije. Rok za rešavanje reklamacije je najvise 15 dana od dana prijema reklamacije.

Svi troškovi vezani za oštećeni artikal idu na naš teret. Uz dogovor sa kupcem artikal može biti popravljen, zamenjen za novi ili da se vrati novac.

Nemogućnost kupca da dostavi prodavcu ambalažu robe ne može biti uslov za rešavanje reklamacije niti razlog za odbijanje otklanjanja nesaobraznosti. Artikli namenjeni za reklamaciju trebaju biti adekvatno spakovani kako ne bi došlo do dodatnog oštećenja u transportu.

Prodavac garantuje da svi proizvodi na sajtu odgovaraju proizvodima u stvarnosti. U slučaju da proizvod ne odgovara opisu i detaljima istaknutim na sajtu, Kupac ima pravo na zamenu robe ili povraćaj novca, bez dodatnih troškova.

Reklamacija nece biti prihvacena ukoliko je oštećenje nastalo usled nepravilnog rukovanja ili nepažnje kupca, nesrećnog slučaja ili dejstva više sile kao što su pad, mehaničko oštećenje, oštećenje hemijskim sredstvima, ukoliko dodje do zaprljanosti proizvoda ili usled prirodnih promena koje mogu nastati na artiklima (oksidacija,patiniranje i sl.).

Kupcu se proporučuje da detaljno pročita priložena uputstva za čiščenje, održavanje i upotrebu artikla.

Privatnost podataka

Da bismo uspešno obradili Vašu kupovinu potrebno je da unesete tačne podatke o imenu i prezimenu, mail adresi, kontakt telefonu i adresi prebivališta. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo kupljenu robu. Vaši lični podaci neće biti upotrebljeni u bilo koje svrhe za koje niste dali saglasnost.

U ime Prodavca obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o Kupcima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje Kupaca u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Svi podaci o Kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni kod Prodavca (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini.

Zaštitne odredbe

Za sve pravne sporove koji mogu da nastanu vezano za korišćenje internet stranice www.idmarker.rs nadležan je Osnovni sud u Šapcu.

Politika privatnosti

Politika privatnosti ima za cilj da Vam objasni koje podatke prikupljamo, zašto ih prikupljamo i kako postupamo sa njima.

Bilo kakve lične informacije koje nam dostavite kao deo registracionog procesa biće prikupljene, sačuvane i iskorišćene u skladu sa Politikom privatnosti. Korišćenjem sajta, Vi se slažete sa takvim načinom rada i garantujete da su sve informacije koje ste dali tačne.

Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa prebivališta, e-mail adresu i telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbine. U naše ime obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših Kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o Kupcima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Svi podaci o Kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su podaci nužni za obavljanje posla.

Svi zaposleni odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Obavezujemo se da prikupljene podatke ne koristimo ni u koje druge svrhe, niti ih prosleđujemo trećim licima.

Kako ćemo iskoristiti informacije o Vama?

Vaše lične informacije, koje ste nam svojevoljno dali, iskoristićemo za obradu Vaših zahteva i narudžbina. Možemo ih, takođe, iskoristiti da komuniciramo sa Vama direktno, u slučaju kada je to potrebno radi dostave narudžbine, a u skladu sa našim Uslovima korišćenja.

Takođe, možemo proslediti Vaše lične informacije trećoj strani kako bismo im omogućili da obrade narudžbinu i da bi Vam dostavili proizvod koji ste naručili. Bilo koja treća strana koju smo mi unajmili da obradi Vaše podatke, podređena je ugovornim obavezama kako bi se zaštitila sigurnost Vaših podataka u skladu sa uslovima Politike privatnosti.

Prodavac zadržava pravo da otkrije lične identifikacione podatke da bi postupila u skladu sa zakonom, važećim propisima i na osnovu zahteva vlasti. Takođe, zadržavamo pravo da iskoristimo te informacije da bi zaštitili svoj operativni sistem kao i ostale korisnike.

Marketing

S vremena na vreme ćemo Vam uputiti upit da li želite da primate marketinški materijal Prodavca koji sadrži informacije o našim aktivnostima na sajtu. Ako ne želite da primate takve informacije, molimo Vas da nas o tome obavestite putem e-maila.

Na koji način štitimo Vaše informacije?

Kada jednom dobijemo vaše podatke, osiguraćemo da se tretiraju sa najvišim poštovanjem i u skladu sa zakonom i svim važećim propisima. Vaši podaci biće sačuvani na našem sigurnom server kako bismo, podatke koje sakupimo, čuvali i otkrivali na prikladan i siguran način.

Nažalost, prenos informacija preko Interneta nije potpuno siguran. Iako će Prodavac učiniti sve da zaštiti Vaše lične podatke, ne možemo da garantujemo sigurnost Vaših podataka koji se prenose na naš sajt. Bilo kakav prenos je Vaš lični rizik.

Saglasnost i promene uslova

Korišćenje našeg sajta podrazumeva saglasnost korisnika sa navedenim Uslovima korišćenja. Prodavac se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog. Prodavac može Politiku privatnosti unaprediti u bilo kom trenutku. Svako unapređenje napravljeno na ovoj strani omogućava Vam da uvek znate koje informacije prikupljamo, kako ih koristimo i pod kojim uslovima ćemo ih otkriti.

Kako da nas kontaktirate?

Ako imate bilo kakvih pitanja u odnosu na Politiku Privatnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail: office@idmarker.rs